divendres, 18 de març de 2016

L’holocaust del segle XXI

El tenim davant els nostres nassos i costa veure la seva veritable dimensió. Tinc molt present en la memòria les manifestacions a Barcelona contra la guerra. Recordo la guerra de Kuwait i la lluita pel petroli com l'inici de tot. Assistíem incrèduls i l'acte terrorista de l’11 de setembre de 2001 i més tard a la invasió d'Irak de 2003, moment en que la ciutadania mundial va prendre veritable consciència del que estava passant. Després ens va il·lusionar la primavera àrab però va durar poc: De nou Irak, Síria, Líban, Afganistan, Iemen... i un llarg etcètera enmig de l'inacabable conflicte armat entre Israel i Palestina. Ara mateix sembla que repunta el de Marroc contra els saharauis...
La historia nos juzgará por este vergonzoso uso
 de seres humanos con fines políticos

Una llarga llista d'horrors que encara continuen de manera que hi ha qui diu que estem davant la tercera guerra mundial, que potser els civils no identifiquem plenament com a tal perquè no veiem ni els tancs ni les bombes apuntant els nostres caps, però només falta sumar la inacabable crisi econòmica que pateix Europa per adonar-nos que no és cap exageració anunciar-la.

Però els telenotícies ens desperten diàriament amb les imatges més esgarrifadores de la més gran catàstrofe humanitària des de la segona guerra mundial i encara d’imprevisibles conseqüències, perquè Europa ha caigut tan baix que difícil serà que no arrossegui fins i tot les nostres febles democràcies i que la corrupció política i el nou nazisme acabin per arrasar les poques restes ètiques i morals que encara li queden.

Tornant a l'arrel de tot això, us deixo el vídeo J'accuse de Michel Collon on fa una anàlisi serena i documentada del que està passant ara mateix al món i del que podem fer per aturar el desastre. Com ja podem intuir abans d'escoltar-lo: 

Aturem la guerra!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada